Для участі в проекті потрібно виконати наступне:

1 крок – Реєстрація

Для цього потрібно заповнити анкету учасника проекту та відправити її на email мовної школи point.english@yahoo.pl 

Завантажити анкету учасника

2 крок – Підготовка документів для отримання візи:

1. Від
сканувати першу сторінку закордонного паспорту і вислати на emailEnglish Point” (необхідно для оформлення офіційного запрошення в Польщу);

2. Забронювати або ж відразу купити квитки на той вид транспорту, яким можна добратися до Кракова в установлені дати. Квитки не є обов'язковою вимогою для отримання візи, відтак їх можна купити після її отримання.

3. Приготувати усі необхідні документи для посольства Польщі в Україні або візового центру (див. нижче).

4. Оплатити завдаток за участь в проекті та підписати договір, що прийде поштою разом з запрошенням для візи.

Основні документи, необхідні для отримання короткотермінової візи:

  • Візовий формуляр з приклеєною фотографією, заповнений латинськими літерами (польською, англійською, українською мовами - транслітерація). За неповнолітнього підписану анкету складає один з батьків або опікун.

Формуляр можна завантажити тут

  • Два кольорових фото 3,5 x 4,5 cм, щоб обличчя займало 70-80% фотографії.
  • Закордонний паспорт (проїзний квиток для неповнолітніх) та копія першої сторінки закордонного паспорту (проїзного квитка). Слід додати копії сторінок паспорту з попередніми візами Шенген.
  • Внутрішній паспорт (оригінал і ксерокопія), для неповнолітніх - свідоцтво про народження (оригінал та ксерокопія).
  • Страховий полiс “для Шенгенської візи”, що діє у всіх країнах Європейського Союзу (оригінал і ксерокопія) а також чек, який підтверджує придбання страхового полісу.
  • Довідка з місця роботи, або ж з місця навчання на фірмовому бланку з печаткою. Бути студентом або працевлаштованим не є обов’язковою вимогою для отримання візи.
  • Офіційне запрошення з польської мовної школи з печаткою (буде вислане на поштову адресу учасника проекту)
  • Для дітей, яким не виповнилось 16 років потрібне нотаріально завірене доручення на керівника групи. Для неповнолітніх віком 16-18 років необхідний нотаріально завірений дозвіл обидвох батьків на виїзд неповнолітньої дитини за кордон з чітко вказаними датами та місцем прямування.


3 крок – Отримання візи

Подача документів у візовий центр або посольство Польщі в Україні.

4 крок – Інформування мовної школи про час та дату приїзду

Після отримання візи, потрібно написати на email школи і повідомити про успішне отримання візи, точну дату та час приїзду (лист має бути написаний українською, англійською чи російською мовою).

При виникненні запитань стосовно проекту, просимо писати на електронну адресу школи, або ж телефонувати представникам в Україні. Всі контактні дані можна знайти на нашому сайті в розділі «Контакти».